6.11.2015

Listopad w Little Chef

chili sin carneZa nami warsztaty z Jadłonomią – jak zwykle było pysznie, ale największe triumfy święciło guacamole i chili sin carne, przedstawiciele Meksyku.
Na zajęciach kontynuujemy podróże dookoła świata – już w najbliższy weekend akcent świętomarciński, czyli gęsina. W pierogach, w bulionie, a może w deserze?
Zanim mróz zmrozi dłonie, wykopiemy pietruszkę i zerwiemy ostatnie gruszki, by wyczarować z nich jesienny comfort food.
Potem wybierzemy się w podróż do Azji – ojczyzny piątego smaku i sprawdzimy, w jakich europejskich produktach występuje umami i co to właściwie jest.
Listopad zakończymy odkrywaniem kuchni francuskiej i tego, że nie zawsze oznacza wielkie skomplikowanie.
Przez cały grudzień zapraszamy na zajęcia o tematyce świątecznej. Pamiętajcie o naszych zajęciach rodzinnych! Możemy je zorganizować także poza naszym studiem.

Do zobaczenia!

Nasi Partnerzy:      
Wspiera nas również: