O nas

Little Chef: o nas i o naszym zespole

Szkoła Gotowania Little Chef powstała w 2007 roku. Naszym celem jest gotowanie z dziećmi tak, by polubiły zdrowe jedzenie. Współpracujemy z dziesiątkami szkół i przedszkoli w Warszawie i okolicach, podróżujemy do odległych zakątków Polski z naszymi warsztatami. Od 2007 roku w naszych zajęciach wzięło udział ponad 65 000 dzieci. Prowadzimy stałe cykle zajęć dla szkół, które przyjeżdżają do naszej kuchni na warsztaty, lekcje kulinarnej historii czy sezonowości w kuchni. W naszej przestronnej kuchni organizujemy cykliczne warsztaty, urodziny, pokazy kulinarne. 

Oprócz codziennych zajęć dla dzieci i młodzieży, szkoła jest organizatorem licznych wydarzeń korporacyjnych dla dzieci i dorosłych pod marką Super Chef. Gotowali z nami przedstawiciele takich firm jak: Heinz, Sony, ING Bank, Svenska Handelsbanken, Groupon, Orange, Pudliszki, Nickelodeon, Citibank, Telekomunikacja Polska SA, Toshiba, Ambasada Amerykańska, Whirlpool, Skarbiec, Hoya, Mercedes Polska, etc.

 

zdjęcie: Michał Przeździk

Katia Roman-Trzaska

Prekursorka warsztatów kulinarnych dla dzieci. Zanim zrodziła się moda na kulinaria zaczęła uczyć dzieci dobrze gotować i zdrowo jeść. Przy niej gotowanie zamienia się we wspaniałą zabawę a najmłodsi adepci sztuki kulinarnej w prawdziwych szefów kuchni. To z miłości do dzieci i do dobrej kuchni powstała szkoła, w której gotowały już tysiące dzieci.

 

 

zdjęcie: Rafał Meszka / Kukbuk

Paweł Trzaska

Prowadzi w Szkole Gotowania Little Chef kursy dla nastolatków. Zapoczątkował projekt Little Chef Globtroter – czyli wakacyjne kursy gotowania na jachtach. Dzieci przez tydzień poznają Mazury żeglując, a jednocześnie przygotowują samodzielnie potrawy ze wszystkich stron świata. Paweł odpowiada za markę Super Chef, czyli imprezy korporacyjne oraz kursy gotowania dla dorosłych. Prowadzi zajęcia dla Nastoletnich Kucharzy.

 

zdjęcie: Asia Matyjek / Odczaruj gary / Studio Baletowa

Zuzanna Skoczek

W Chefie ogarnia marketing i nowe tematy. Wymyśla, jak w prosty sposób z użyciem kulinariów wytłumaczyć dzieciom skomplikowane tematy. Wielbicielka komunikacji rowerowej, antropologii jedzenia i kuminu. Fanka absurdów przestrzennych. Uwielbia docierać na krańce internetu. Bezwiednie poprawia przecinki.

 

 

    zdjęcie: Arletta Kulesza / Little Chef

 Weronika Wąsat

Zaczynała gotować, gdy jej Mama wychodziła z domu. W efekcie została dietetyczką i konsultuje nasze pomysły (ale nie mówi „nie” pączkom w Tłusty Czwartek).  Koordynuje zajęcia dla szkół. Dobry duch Little Chefa – wszystko załatwi i wszędzie zadzwoni – to dzięki niej wszystko zawsze jest na czas. Fanka wegańskich słodyczy i autorka wszystkich (też niewegańskich) tortów i ciast serwowanych podczas przyjęć urodzinowych.

 

 

 zdjęcie: Zuzanna Skoczek / Little Chef

Daria Żmiejewa

Niestrudzona poszukiwaczka przygód, niesztampowych smaków i niekonwencjonalnych rozrywek. Studentka historii sztuki zaangażowana w popularyzację kultury i kuchni żydowskiej.

 

 zdjęcie: Zuzanna Skoczek / Little Chef

Zuzia Sternicka

Wulkan energii i radości! Każdą imprezę urodzinową potrafi zamienić w magiczne, niezapomniane przeżycie, a każde warsztaty w wyjątkową przygodę. Fanka nowych smaków i mięsa zamkniętego w dowolnym cieście.

 

  zdjęcie: Arletta Kulesza / Little Chef

Ania Ziniewicz

Zawsze radosna ostoja cierpliwości. Każdemu adeptowi kulinariów potrafi pomagać i kibicować do skutku. Posiada moc bezglutenowego pieczenia. Na co dzień pracuje w przedszkolu, gdzie stara się zarażać dzieci kulinarną pasją prowadząc kółko kulinarne, uczy też metodą Move to Learn. Fanka zdrowej żywności i biegania.

 

  zdjęcie: Weronika Wąsat / Little Chef

Ola Kapuścińska

Z dziećmi obcuje 24 godziny na dobę,wcielając się w role mamy i nauczycielki. Czy jej się to nudzi? Ależ skąd! To jest właśnie jej dawka energii. Największą przyjemność daje jej pobudzanie dziecięcej wyobraźni.

 

 

 

Nasi Partnerzy:      
Wspiera nas również: