O nas

Little Chef: o nas i o naszym zespole

Szkoła Gotowania Little Chef powstała w 2007 roku. Naszym celem jest szkolenie kulinarne dzieci, by polubiły zdrowe jedzenie. Współpracujemy z dziesiątkami szkół i przedszkoli w Warszawie i okolicach, podróżujemy do odległych zakątków Polski z naszymi warsztatami. Od 2007 roku w naszych zajęciach wzięło udział ponad 65 000 dzieci. Prowadzimy stałe cykle zajęć dla szkół i przedszkoli, które przyjeżdżają do naszej kuchni na warsztaty, lekcje kulinarnej historii, sezonowości w kuchni. W naszej przestronnej kuchni organizujemy cykliczne warsztaty, urodziny, pokazy kulinarne. 

Oprócz codziennych zajęć dla dzieci i młodzieży, szkoła jest organizatorem licznych wydarzeń korporacyjnych dla dzieci i dorosłych pod marką Super Chef. Gotowali z nami przedstawiciele takich firm jak: Heinz, Sony, ING Bank, Svenska Handelsbanken, Groupon, Orange, Pudliszki, Nickelodeon, Citibank, Telekomunikacja Polska SA, Toshiba, Ambasada Amerykańska, Whirlpool, Skarbiec, Hoya, Mercedes Polska, etc.

 

zdjęcie: Michał Przeździk

Katia Roman-Trzaska

Prekursorka warsztatów kulinarnych dla dzieci. Zanim zrodziła się moda na kulinaria zaczęła uczyć dzieci dobrze gotować i zdrowo jeść. Przy niej gotowanie zamienia się we wspaniałą zabawę a najmłodsi adepci sztuki kulinarnej w prawdziwych szefów kuchni. To z miłości do dzieci i do dobrej kuchni powstała szkoła, w której gotowały już tysiące dzieci.

 

 

zdjęcie: Rafał Meszka / Kukbuk

Paweł Trzaska

Prowadzi w Szkole Gotowania Little Chef kursy dla nastolatków. Zapoczątkował projekt Little Chef Globtroter – czyli wakacyjne kursy gotowania na jachtach. Dzieci przez tydzień poznają Mazury żeglując, a jednocześnie przygotowują samodzielnie potrawy ze wszystkich stron świata. Paweł odpowiada za markę Super Chef, czyli imprezy korporacyjne oraz kursy gotowania dla dorosłych.

 

   zdjęcie: Asia Matyjek / Odczaruj gary / Studio Baletowa

Arletta Kulesza

Chefowa mistrzyni logistyki. Spełni najbardziej ekstrawaganckie życzenia urodzinowe i na czas zapewni najtrudniejsze do zdobycia produkty. Mistrzyni tortów, ciast i brioszek. Prywatnie dyplomowany tłumacz i nauczyciel angielskiego, miłośniczka bluzek w paski i planszowych rzeczywistości. Lubi karmić innych. Je zdecydowanie za dużo masła. Wspaniale prowadzi zajęcia z dziećmi w języku angielskim.

 

 

zdjęcie: Asia Matyjek / Odczaruj gary / Studio Baletowa

Zuzanna Skoczek

W Chefie ogrania marketing. Wielbicielka komunikacji rowerowej, literatury afrykańskiej i kuminu. Fanka absurdów przestrzennych. Uwielbia docierać na krańce internetu. Bezwiednie poprawia przecinki.

 

Maciej Mitrowski

Z zawodu lekarz, z zamiłowania kucharz. Medyczną precyzję przenosi do kuchni, gdzie inspiruje Nastoletnich Kucharzy pokazując, jak wynieść jedzenie na nowy poziom. Miłośnik fine diningu i róży we wszystkich kulinarnych wydaniach.

 

 

  zdjęcie: Asia Matyjek / Odczaruj gary / Studio Baletowa

 Pola Sutryk

Gotuje od dziecka. W Little Chefie odkryła swoją drugą pasję i dzięki temu studiuje pedagogikę (gdzie pracę dyplomową pisze o związkach żywienia z edukacją i wychowaniem). Interesuje się historią, ekologią, sztuką współczesną i filmem (także tym dla dzieci).

 

 zdjęcie: Arletta Kulesza

Daria Żmiejewa

Niestrudzona poszukiwaczka przygód, niesztampowych smaków i niekonwencjonalnych rozrywek. Studentka historii sztuki zaangażowana w popularyzację kultury i kuchni żydowskiej.

 

 

Nasi Partnerzy:      
Wspiera nas również: