Świąteczne warsztaty kulinarne | Little Chef

ŚWIĄTECZNE WARSZTATY 

Zapraszamy do samodzielnego przygotowania wielkanocnych dań w kulinarnej przestrzeni stworzonej specjalnie dla dzieci! Warsztat kulinarny pozwala na spędzenie czasu w miłej atmosferze i poznanie się klasy z nieznanych dotąd stron. Samodzielnie przygotowany posiłek smakuje lepiej, a słodkie wypieki można zabrać domu!

Zajęcia trwają 60 lub 90 minut, w trakcie których dzieci przygotowują wspólnie potrawy, które następnie jedzą. Prosimy o wybór jednej z propozycji menu dla preferowanej długości zajęć.

Zajęcia 60 min.:

  • zapiekane faszerowane jaja – sposób na odejście od znanych wielkanocnych nadziewanych jaj i porządny posiłek – przygotowanie farszu, faszerowanie jaj, przygotowanie sosu, pieczenie
  • mazurki – przygotowanie polew, nadzień i dodatków, dekoracja
  • jaja z kruchego ciasta – wałkowanie, wykrawanie, pieczenie, dekoracja

Zajęcia 90 min.:

  • torta pasqualina – włoskie ciasto wielkanocne ze szpinakiem – przygotowanie nadzienia, wałkowanie ciasta (przygotowanego wcześniej), nadziewanie, pieczenie + jaja z kruchego ciasta
  • zapiekane faszerowane jaja – przygotowanie farszu, faszerowanie jaj, przygotowanie sosu, pieczenie + mazurki – przygotowanie polew, nadzień i dodatków, dekoracja

Cena 60–minutowej lekcji wynosi 800 zł za grupę do 15 dzieci i 40 zł za każdego kolejnego uczestnika.

Cena 90-minutowej lekcji wynosi 1200 zł za grupę do 15 dzieci i 60 zł za każdego kolejnego uczestnika.

Każde zajęcia oferujemy również w języku angielskim (dopłata 100 zł).

W ramach zajęć możemy przeprowadzić warsztat savoir vivre’u, który w przystępny sposób zapoznaje uczniów z zasadami zachowania przy stole. Warsztat trwa około 15-20 minut i wiąże się z opłatą 150 zł.

Zajęcia odbywające się poza studiem Little Chef wiążą się z opłatą za dojazd – od 150 zł.

ZAREZERWUJ ZAJĘCIA: KAROLINA tel 733 68 00 68, karolina@littlechef.pl

Nasi partnerzy:

Wspiera nas także: