Akademia kulinarna | Little Chef

Akademia kulinarna

AKADEMIA KULINARNA 

CYKL ZAJĘĆ Z PAWŁEM TRZASKĄ

Nasz zespół | Little ChefPaweł Trzaska pracuje w firmie Little Chef od ponad 10 lat. Prowadzi zajęcia dla nastolatków oraz autorskie zajęcia dla szkół dotyczące kuchni historycznej. W ciągu ostatnich lat prowadził warsztaty kulinarne dla klientów korporacyjnych, szkolił kulinarnie dzieci opuszczające domy dziecka, oraz pracowników kuchni w szkołach podstawowych i świetlicach środowiskowych.

W programie uczestnicy poznają podstawy gotowania, techniki krojenia oraz pracę z przepisem. Będziemy przygotowywali rosoły i zupy, sosy i dressingi do sałat, upieczemy wspólnie chleb i kurczaka. Poznając techniki kulinarne gotujemy wspólnie wspaniałe dania, które oczywiście ze smakiem zjemy.

Zajęcia „Akademii kulinarnej Little Chef” to cykl obejmujący 6 zajęć trwających 2,5 godziny. Warsztaty kulinarne dla młodzieży 12-16 lat. Cena: 1200 zł.

STOPIEŃ PODSTAWOWY

Podstawowe techniki krojenia. Stir-fry.

Rosoły, zupy (wołowy, kurzy, rosół z cytryną i ryżem, zupa z soczewicy).

Sosy, dressingi (beszamel, czerwony). Gnocchi i lasagna. Sałata.

Warzywa zamiast frytek (marchewki, zielona fasolka z sosem sojowym, brukselki z boczkiem, pieczone warzywa, buraki z miodem) soczewica z warzywami.

Mąka i pieczywa. Focaccia, lavash, marokańskie. Pesto. Humus. Bułeczki do burgerów.

ABC kurczaka. Pieczony, poaching, roladka z piersi. Dzielenie kurczaka.

STOPIEŃ ZAAWANSOWANY I

Mięsa Marynaty (suche i mokre)

Kurczak

Rolady i warzywa faszerowane

Ryby, owoce morza

Makarony, ryż.

Sałaty

STOPIEŃ ZAAWANSOWANY II

Eksplorujemy kuchnie świata:

Włoska

Hinduska

Francuska

Bliskowschodnia

Sushi

Meksykańska

Nasi partnerzy:

Wspiera nas także: