Obozy letnie | Little Chef

FERIE / WAKACJE 

ZAPRASZAMY NA STRONĘ www.glodniprzygod.pl

Głodni Przygód są częścią Szkoły Gotowania dla Dzieci Little Chef. W 2024 roku zapraszamy dzieci na:

OBOZY KULINARNO-ŻEGLARSKIE NA MAZURACH DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)

Gotujemy ze świeżych produktów, dostarczanych codziennie na pokład jachtów. Nad każdą załogą czuwa doświadczony skipper/chef, który razem z dziećmi gotuje wszystkie posiłki. Dzieci poznają historię i tradycje kulinarne i podstawowe techniki kucharskie, spotykają się z szefami kuchni lokalnych restauracji, uczą przygotowywania lokalnych, mazurskich potraw.

Uczymy dzieci samodzielności. Żeglowanie to doskonały wstęp do dorosłości. Pływamy dużymi, bezpiecznymi, 29-cio stopowymi jachtami (8,90 m). Załoga jachtu to maks. 7 dzieci. Dzieci poznają unikalny w skali światowej klimat żeglarski na Mazurach. Dzieci dowiadują się jak poruszać się na jachcie i jak o niego dbać.

Program obejmujący m. in. szkolenie żeglarskie, historię żeglarstwa, zajęcia plastyczne, zabawy integracyjne, pracę z mapą i kompasem i wiele innych. Codziennie po wpłynięciu do portu dzieci uczestniczą we wspólnych zajęciach.

TERMINY: 20 – 27 LIPCA 2024,
27 LIPCA – 03 SIERPNIA 2024.
CENA: 3200 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3500 zł (przy rezerwacji od 01.04)

OBOZY KULINARNO- ROWEROWE  DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)

Obóz rowerowy to doskonały wstęp do dorosłości. Dzieci wspólnie z naszym szefem kuchni przygotowują wszystkie posiłki. Z naszą pomocą rozstawiają i składają namioty, pakują swoje rzeczy, aby codziennie ruszyć rowerami w nieznane.

W tym roku nowa trasa na pięknych Mazurach ze swoimi jeziorami i lasami. Przemieszczamy się szlakami leśnymi i starając unikać ruchliwych ulic i dróg.
Śpimy w namiotach 3-4 osobowych na sprawdzonych campingach. Zapewniamy namioty.
Wszystkie posiłki są przygotowywane przez dzieci pod okiem naszych instruktorów/kucharzy. Codziennie nasz logistyk dostarcza świeże produkty spożywcze.
Dzieci mogą zabrać rower własny lub pomożemy rower wypożyczyć na miejscu.
Sakwy do rowerów nie są konieczne. Wystarczy nieduży plecak na niezbędne drobiazgi.
Wszystkie bagaże, namioty, itp. są codzienne transportowane naszym autem, więc wszyscy jadą “na lekko”.
Listę niezbędnych rzeczy otrzyma każdy uczestnik.

Dowóz dzieci na miejsce autokarem z Warszawy (w cenie obozu) lub we własnym zakresie.

Program obozu przewiduje: ogniska, kąpiele, zdrowe zmęczenie i piękne widoki, spływ kajakowy, codzienne warsztaty kulinarne.

TERMINY: 06 – 13 LIPCA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)

PORTO-PUCKO. STACJONARNE KOLONIE KULINARNE DLA DZIECI MŁODSZYCH (8-12 LAT)

Jak zawsze, głównym hasłem naszych kolonii są kulinaria. Codziennie, razem z dziećmi przygotowujemy posiłki i dania z całego świata. Nasz dostawca dowozi nam codziennie świeże produkty do gotowania. Dzieci wspólnie z opiekunami przygotowują wszystkie posiłki w ciągu dnia.

Mamy do dyspozycji specjalną salę warsztatową, która jest przeznaczona tylko dla naszej grupy. Wewnątrz przy stołach roboczych warsztaty będą codziennie prowadzili szefowie kuchni, którzy na co dzień pracują w Szkole Gotowania Little Chef.

Porto-Pucko, to oczywiście nazwa wymyślona przez nas. Pani Julii, pracującej w Little Chef poplątał się język i zamiast powiedzieć port w Pucku powiedziała Porto-Pucko. Tak już zostało.

TERMINY: 22 CZERWCA – 29 CZERWCA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)

OBOZY KULINARNO-GÓRSKIE DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)

Obóz górski to doskonały wstęp do dorosłości. Dzieci wspólnie z naszym szefem kuchni przygotowują wszystkie posiłki. Z pomocą naszych ekspertów poznają sztukę orientacji i poruszania się po szlakach górskich, obozowania w lesie, udzielania pierwszej pomocy. Poznają tajemnice górskiej przyrody, zwierząt i roślin.

W tym roku planujemy przygodę w przepięknym Beskidzie Żywieckim. Góry, lasy oraz wyjątkowa, lokalna kultura.

Mieszkamy w górskim, w pełni wyposażonym domu z ogrodem, w którym przygotowujemy nasze posiłki, wypoczywamy po codziennych wędrówkach, leniuchujemy lub aktywnie spędzamy czas.

Program obozu obejmuje m. in. naukę orientacji w terenie i poruszania się górskimi szlakami (kompas i mapa nie będą miały żadnych tajemnic), szkolenie z pierwszej pomocy, zakładanie obozowiska w lesie, kurs ze znajomości roślin jadalnych, wyprawę do lasu z leśniczym i podpatrywanie zwierząt.

TERMINY: 24 – 31 SIERPNIA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)

 

Szef projektu Głodni Przygód: Paweł Trzaska: e-mail: pawel@littlechef.pl lub tel.: 501012369.

Zobacz także:

Nasi partnerzy: