FERIE / WAKACJE
ZAPRASZAMY NA STRONĘ www.glodniprzygod.pl
Głodni Przygód są częścią Szkoły Gotowania dla Dzieci Little Chef. W 2024 roku zapraszamy dzieci na:
OBOZY KULINARNO-ŻEGLARSKIE NA MAZURACH DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)
Gotujemy ze świeżych produktów, dostarczanych codziennie na pokład jachtów. Nad każdą załogą czuwa doświadczony skipper/chef, który razem z dziećmi gotuje wszystkie posiłki. Dzieci poznają historię i tradycje kulinarne i podstawowe techniki kucharskie, spotykają się z szefami kuchni lokalnych restauracji, uczą przygotowywania lokalnych, mazurskich potraw.
Uczymy dzieci samodzielności. Żeglowanie to doskonały wstęp do dorosłości. Pływamy dużymi, bezpiecznymi, 29-cio stopowymi jachtami (8,90 m). Załoga jachtu to maks. 7 dzieci. Dzieci poznają unikalny w skali światowej klimat żeglarski na Mazurach. Dzieci dowiadują się jak poruszać się na jachcie i jak o niego dbać.
Program obejmujący m. in. szkolenie żeglarskie, historię żeglarstwa, zajęcia plastyczne, zabawy integracyjne, pracę z mapą i kompasem i wiele innych. Codziennie po wpłynięciu do portu dzieci uczestniczą we wspólnych zajęciach.
TERMINY: 20 – 27 LIPCA 2024,
27 LIPCA – 03 SIERPNIA 2024.
CENA: 3200 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3500 zł (przy rezerwacji od 01.04)
OBOZY KULINARNO- ROWEROWE DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)
Obóz rowerowy to doskonały wstęp do dorosłości. Dzieci wspólnie z naszym szefem kuchni przygotowują wszystkie posiłki. Z naszą pomocą rozstawiają i składają namioty, pakują swoje rzeczy, aby codziennie ruszyć rowerami w nieznane.
Dowóz dzieci na miejsce autokarem z Warszawy (w cenie obozu) lub we własnym zakresie.
Program obozu przewiduje: ogniska, kąpiele, zdrowe zmęczenie i piękne widoki, spływ kajakowy, codzienne warsztaty kulinarne.
TERMINY: 06 – 13 LIPCA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)
PORTO-PUCKO. STACJONARNE KOLONIE KULINARNE DLA DZIECI MŁODSZYCH (8-12 LAT)
Jak zawsze, głównym hasłem naszych kolonii są kulinaria. Codziennie, razem z dziećmi przygotowujemy posiłki i dania z całego świata. Nasz dostawca dowozi nam codziennie świeże produkty do gotowania. Dzieci wspólnie z opiekunami przygotowują wszystkie posiłki w ciągu dnia.
Mamy do dyspozycji specjalną salę warsztatową, która jest przeznaczona tylko dla naszej grupy. Wewnątrz przy stołach roboczych warsztaty będą codziennie prowadzili szefowie kuchni, którzy na co dzień pracują w Szkole Gotowania Little Chef.
Porto-Pucko, to oczywiście nazwa wymyślona przez nas. Pani Julii, pracującej w Little Chef poplątał się język i zamiast powiedzieć port w Pucku powiedziała Porto-Pucko. Tak już zostało.
TERMINY: 22 CZERWCA – 29 CZERWCA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)
OBOZY KULINARNO-GÓRSKIE DLA NASTOLATKÓW (11-16 LAT)
Obóz górski to doskonały wstęp do dorosłości. Dzieci wspólnie z naszym szefem kuchni przygotowują wszystkie posiłki. Z pomocą naszych ekspertów poznają sztukę orientacji i poruszania się po szlakach górskich, obozowania w lesie, udzielania pierwszej pomocy. Poznają tajemnice górskiej przyrody, zwierząt i roślin.
W tym roku planujemy przygodę w przepięknym Beskidzie Żywieckim. Góry, lasy oraz wyjątkowa, lokalna kultura.
Mieszkamy w górskim, w pełni wyposażonym domu z ogrodem, w którym przygotowujemy nasze posiłki, wypoczywamy po codziennych wędrówkach, leniuchujemy lub aktywnie spędzamy czas.
Program obozu obejmuje m. in. naukę orientacji w terenie i poruszania się górskimi szlakami (kompas i mapa nie będą miały żadnych tajemnic), szkolenie z pierwszej pomocy, zakładanie obozowiska w lesie, kurs ze znajomości roślin jadalnych, wyprawę do lasu z leśniczym i podpatrywanie zwierząt.
TERMINY: 24 – 31 SIERPNIA 2024.
CENA: 3000 zł (przy rezerwacji do 31.03),
3300 zł (przy rezerwacji od 01.04)
Szef projektu Głodni Przygód: Paweł Trzaska: e-mail: pawel@littlechef.pl lub tel.: 501012369.