Szkoła Gotowania Little Chef powstała w 2007 roku. Naszym celem jest gotowanie z dziećmi tak, by polubiły zdrowe jedzenie. Współpracujemy z dziesiątkami szkół i przedszkoli w Warszawie i okolicach, podróżujemy do odległych zakątków Polski z naszymi warsztatami. Od 2007 roku w naszych zajęciach wzięło udział ponad 65 000 dzieci. Prowadzimy stałe cykle zajęć dla szkół, które przyjeżdżają do naszej kuchni na warsztaty, lekcje kulinarnej historii czy sezonowości w kuchni. W naszej przestronnej kuchni organizujemy cykliczne warsztaty, urodziny, pokazy kulinarne.
Oprócz codziennych zajęć dla dzieci i młodzieży, szkoła jest organizatorem licznych wydarzeń korporacyjnych dla dzieci i dorosłych pod marką Super Chef. Gotowali z nami przedstawiciele takich firm jak: Heinz, Sony, ING Bank, Svenska Handelsbanken, Groupon, Orange, Pudliszki, Nickelodeon, Citibank, Telekomunikacja Polska SA, Toshiba, Ambasada Amerykańska, Whirlpool, Skarbiec, Hoya, Mercedes Polska, etc.
KATIA ROMAN-TRZASKA
Prekursorka warsztatów kulinarnych dla dzieci. Zanim zrodziła się moda na kulinaria zaczęła uczyć dzieci dobrze gotować i zdrowo jeść. Przy niej gotowanie zamienia się we wspaniałą zabawę a najmłodsi adepci sztuki kulinarnej w prawdziwych szefów kuchni. To z miłości do dzieci i do dobrej kuchni powstała szkoła, w której gotowały już tysiące dzieci.
PAWEŁ TRZASKA
Od początku z werwą prowadzi zajęcia dla Nastoletnich Kucharzy. Zapoczątkował projekt Little Chef Globtroter, czyli wakacyjne kursy gotowania na jachtach. Dzieci przez tydzień poznają Mazury żeglując, a jednocześnie przygotowują samodzielnie potrawy ze wszystkich stron świata. Paweł odpowiada też za markę Super Chef, czyli imprezy korporacyjne oraz kursy gotowania dla dorosłych.
DARIA ŻMIEJEWA
Niestrudzona poszukiwaczka przygód, niesztampowych smaków i niekonwencjonalnych rozrywek. Studentka historii sztuki zaangażowana w popularyzację kultury i kuchni żydowskiej.
ZUZIA STERNICKA
Wulkan energii i radości! Każdą imprezę urodzinową potrafi zamienić w magiczne, niezapomniane przeżycie, a każde warsztaty w wyjątkową przygodę. Fanka nowych smaków i mięsa zamkniętego w dowolnym cieście.
ANIA ZINIEWICZ
Zawsze radosna ostoja cierpliwości. Każdemu adeptowi kulinariów potrafi pomagać i kibicować do skutku. Posiada moc bezglutenowego pieczenia. Na co dzień pracuje w przedszkolu, gdzie stara się zarażać dzieci kulinarną pasją prowadząc kółko kulinarne, uczy też metodą Move to Learn. Fanka zdrowej żywności i biegania.
OLA KAPUŚCIŃSKA
Z dziećmi obcuje 24 godziny na dobę,wcielając się w role mamy i nauczycielki. Czy jej się to nudzi? Ależ skąd! To jest właśnie jej dawka energii. Największą przyjemność daje jej pobudzanie dziecięcej wyobraźni.